ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi

EN İYİ REHBER ANNE PROJEMİZ

Proje kapsamında Eyyübiye Kaymakamlığına Bağlı Aile Destek Merkezi-1 ve Eyyübiye Belediyesine bağlı Yenice Kadın Destek Merkezi'ndeki kursiyerlere "Bağımlılık Türleri ve Sağlıklı Yaşam" ve "Psikolojik Sağlamlık"  konularında seminer gerçekleştirildi.

Kurum psikolojik danışmanlarımız eğitimlerin ardından kursiyerlerle birebir görüşmeler yaparak kursiyerlerin sorularını cevaplandırdı.

Ock

Rehberlik Sokakta projemizde bu hafta Akabe Mahallesindeydik .

Rehberlik sokakta projemizde bu hafta Akabe Mahallesindeki ev ve esnafları ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde  mahremiyet ,temizlik,okul başarısını artırma ,kadına şiddeti önleme ,okul pdr servislerinin tanıtımı ,devamsızlığı önleme gibi konular hakkında velilerimizi

bilgilendirdik.  Projeye emek veren psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Adım Adım Gelecek Projemiz Devam Ediyor.

YKS sürecindeki öğrencilerin sınava verimli şekilde hazırlanmaları için destek sunduğumuz Adım Adım Gelecek projemiz devam ediyor.

Proje kapsamında Kitap Otağındaki öğrencilere eğitsel destek sunduk, haftalık planlamalarını ve önceki haftalardaki performanslarını değerlendirdik. Öğrencilerimize verimli test çözme tekniklerini anlattık.

Ock

"Gülen Yüzler Neşeli Yarınlar" projesi kapsamında bugün Tekyamaç ve Kaplan köy okullarındaydık. Kurum Psikolojik Danışmanlarımız tarafından öğrencilerimize "Ergenlik", "Akran Zorbalığı", "Bilinçli Teknoloji Kullanımı", "Verimli Ders Çalışma Teknikleri", "Bağımlılık", "LGS" ve "Sınav Kaygısı" konularında seminer verilmiştir. Okul öğretmenlerine "Sınıf Rehberlik Faaliyetleri", "BİLSEM'e Öğrenci Yönlendirme Süreci" ve "Özel Gereksinimli Öğrencilerin Yönlendirmesi" konularında bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Projeye destek sunan ŞURKAV' a, Tekyamaç ve Kaplan'da görev yapan öğretmenlere ve idarecilerine teşekkür ederiz.

Ock

EN İYİ REHBER ANNE projemiz kapsamında Aile  Destek Merkezi ve Akabe Kadın Destek Merkezi'ndeki kursiyerlere Psikolojik Sağlamlık  ve Sağlıklı ebeveyn çocuk ilişkisi   konularında eğitimler verildi. Kurum psikolojik danışmanlarımız eğitimlerin ardından kursiyerlerle birebir görüşmeler yaparak sorularını cevaplandırdı ve bireysel oturumlar gerçekleştirdi.

Ock

"Özel Eğitim Buluşmaları"nın ikincisi Şube Müdürümüz Sayın Seyfullah ÖZDEMİR'in başkanlığında ve Eyyübiye RAM'ın ev sahipliğinde yapıldı.

*Özel eğitim okul ve kurumlarımız ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk.

Toplantıya katılan Şube müdürlerimiz Seyfullah ÖZDEMİR ve Mehmet YILDIZ'a,  BİLSEM müdürü Ömer DURU'ya, Yavuz Selim Özel eğitim Anaokulu müdürü Reşat ALTUN'a ve Emine Demirkol Eğitim Uygulama okulu İbrahim Halil BAŞIBEYAZ'a teşekkür ederiz.

Ock

Rehberlik Sokakta Projemizde Muradiye Mahallesindeydik.

Rehberlik sokakta projemizde bu hafta Muradiye Mahallesindeki ev ve esnafları ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde mahremiyet,temizlik, okul başarısını artırma, kadına şiddeti önleme, okul pdr servislerinin tanıtımı, Rehberlik ve araştırma merkezinin tanıtımı, devamsızlığı önleme gibi konular hakkında velilerimizi bilgilendirdik. Projeye emek veren psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları başladı. Başvurular ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden alınacaktır.

"REHBERLİK SOKAKTA" PROJEMİZ KAPSAMINDA EYÜPNEBİ MAHALLESİNDEYDİK

Ara

Kılavuza göre, BİLSEM öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında gerçekleştirilecektir.

İl tanılama komisyonları tarafından 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1,2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanları için Kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak başlayan aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2023-2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

Ara

ADIM ADIM GELECEK PROJEMİZ DEVAM EDİYOR.

Ara

Eyyübiye ilçemize bağlı olarak psikolojik danışmanlarımıza  Sıdıka Baziki Çetin hocamız tarafından Aile İçi Şiddette Aile ve Çocuk konulu eğitim düzenledik. Eğitimimizde Aile İçi Şiddet Türleri, çocuğun bu süreçte yaşadıkları ve Aile İçi Şiddet durumunda danışanlara neler yapılabileceği hakkında konuştuk.Sıdıka hocamıza bu güzel eğitimi için teşekkür ederiz.Eyyübiye Ram ailesi olarak çalışmalarımız ve eğitimlerimiz devam edecektir.