Ock

"Evden Eğitime Açılan Pencere" projemiz kapsamında Ertuğrulgazi İlk ve Ortaokulu, Halilurrahman Ortaokulu ve Gazi Ortaokulu özel eğitim sınıflarındaki öğrencilerin velilerine temizlik kitlerimizin dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca öğrenci ve velilerimize pandemi sürecinde temizliğin önemi, virüsten korunma yolları ve pandemi dönemi aile içi iletişim konuları hakkında bilgiler verildi.

Kas

Eyyübiye İlçe Şube Müdürümüz Sayın Hatice ÇİFTÇİ DENGİZ ile birlikte ilçemizde bulunan özel eğitim sınıflarını ziyaret ettik. Öğretmenlerimizden öğrencilerin akademik gelişimleri ile ilgili bilgiler aldık.

İlçemize yeni açılması planlanan özel eğitim sınıfları için gerekli hazırlıkları yaptık.

Eyyübiye RAM ailesi olarak çalışmalarımız devam edecektir. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN.

Sağlık İlkokulunu ziyaret ettik.

Ziyaretimiz esnasında rehberlik servisine masa ve yeni atanan psikolojik danışman arkadaşımıza kupa hediye ettik. Meslektaşımıza yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Ock

Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen ''Farkındalıklar Evimizde'' projemiz gönüllü rehberlik öğretmenlerimizin de katılımıyla 7. haftasını da tamamladı.

Öğretmenlerimiz bu hafta Selçuklu mahallesinin sokaklarına dağılarak ev ve iş yerlerini ziyaret ettiler.

Velilere okul başarısının artırılması, şiddetin önlenmesi, bağımlılıkla mücadele, temizlik eğitimi, öğrencilerin okula devamsızlık sorununun önlenmesi, mahremiyet eğitimi ve ihmal istismardan korunma hakkında bilgiler verildi. Velilerin soruları yanıtlandı.

Örgün eğitim çağında olmasına rağmen okula devam etmeyen veya örgün eğitim çağının dışında bulunup okumak isteyen öğrenciler tespit edilerek gerekli yönlendirmeler yapıldı.

Farkındalıklar Evimizde Projemiz sene boyunca Eyyübiye'nin farklı mahallelerinde ''Her kapı; farkındalığa, gönüllere, geleceğe tutulan bir ışık'' sloganımız ile uygulanmaya devam edecektir.