T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kurumumuzun Tarihçesi

            EYYÜBİYE REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2013 Mart ayında kuruluş sürecine girmiştir. Bakanlıktan 2013 haziran ayında onayı alınmış olup  Materyal ve personel eksikliği sebebiyle 2014 Şubat ayına kadar tam olarak hizmet sağlayamamıştır.  İlk olarak kurumumuz kendine ait müstakil bir binası olmadığı için Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde bulunan Mahmut İkbal Büyük Kırcalı Endüstri Meslek Lisesi’nin giriş katında hizmet vermeye başlamıştır .Binanın, hizmetlerini etkin ve verimli bir biçimde sürdürülmesine imkan vermemesi ve ulaşım sıkıntısı yaşanması sebebiyle yeni bir binaya  taşınmayı gerektiren başlıca nedenlerin başında gelmektedir. 2015 Şubat ayında hizmet verdiğimiz Mehmet Hacıbozanoğlu Anaokuluna ait olan müstakil binaya taşınmıştır. 

Kurumumuz 2 ana bölümde hizmet vermektedir. Faaliyet gösterdiğimiz alanlardan ilki Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü’dür. Bu bölümdeki çalışmalarımızı 3 başlık altında sıralayacak olursak bunlar mesleki rehberlik hizmetleri, bireysel rehberlik hizmetleri, eğitsel rehberlik hizmetleridir.

Mesleki rehberlik hizmetleri kapsamında lise ve üniversite tercihi yapacak öğrenciler ve velileri için tercih danışmanlığı ile meslek ve okul seçimi konularında danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.

Eğitsel rehberlik hizmetleri kapsamında verimli ders çalışma yöntemleri, öğrenme engelleriyle baş etme, sınavlara hazırlanma yöntemleri, eğitsel planlama ve sınav kaygısı konularında danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Bireysel rehberlik hizmetleri kapsamında olumsuz duygu ve düşüncelerle baş etme, özgüven eksikliği, okul fobisi, zorbaca davranışlar ve benzeri davranış problemleri konularında hizmet bölgemizdeki öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Aynı zamanda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü’müz tarafından ailelere yönelik eğitimler düzenlenmekte, öğretmenlere danışmanlık hizmeti ve eğitimler verilmekte, okullarda ihtiyaç duyulan konularda seminerler düzenlenmekte ve hizmet bölgemizde bulunan okullarda rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetlerinin koordinasyonu sağlanmaktadır. Toplumun psikolojik ve sosyolojik anlamda sağlıklı bireylerden oluşması için Eyyübiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak her türlü çalışmada yer almaktayız.

Kurumumuzun bir diğer faaliyet alanı ise Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü’dür. Bu bölümde zihinsel, duygusal, bedensel ve benzeri nedenlere bağlı olarak özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitsel tanılaması yapılmaktadır. Bu tanılamada ailelerden alınan bilgiler, tıbbi değerlendirme sonuçları, psikolojik danışman gözlemleri, uygulanan test sonuçları birlikte değerlendirilmekte ve öğrencilerimiz için yetersizlik alanına yönelik en uygun eğitim tedbiri kararı alınmakta ve ihtiyacına en uygun eğitim kurumuna yönlendirme yapılmaktadır. Ayrıca bu bölümümüzde görev yapan öğretmenlerimiz tarafından engelli bireylere ve ailelerine yönelik bilgi ve becerilerini artırma, psikolojik ve sosyal destek sağlamak amacıyla seminerler, geziler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Amacımız engelli bireyleri araştırmak değil, toplumla bütünleştirmeye yönelik çalışmalar yürütmektir.  

 

Kurumumuzdan nasıl yararlanabilirsiniz?

 

Resmi web sitemiz olan www.eyyubiyeram.meb.k12.tr adresinden online randevunuzu hızlı bir şekilde alabilirsiniz. İsterseniz kurumumuzun telefon numarası olan 0414 247 18 04 ‘ü arayarak bizlere ulaşabilirsiniz. Facebook adresimizi takip ederek en güncel duyuru ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2015 - Güncelleme: 27.08.2018 09:20 - Görüntülenme: 2898
  Beğen | 9  kişi beğendi